Lviv Gezi Rehberi

Lviv’e İstanbul’dan direk uçuşlarla yaklaşık 1 buçuk saatlik uçuşun ardından vizeye gerek kalmadan sadece pasaportunuzla ulaşabilirsiniz.Ülkeye girişte her ülkeye girişte olduğu gibi dönüş biletlerinizi ve konaklayacağınız yerleri gösteren çıktılarınızı hazır ederseniz giriş sorunsuz olur sizin için.Yanınızda dolar götürürseniz sizin için daha avantajlı olabilir.Paranızın sadece ufak bir kısmını havaalanlarında bozdurmakta fayda var çünkü çok düşük kurdan bozuyor havaalanları.Şehir merkezine gidiş taksiyle yapabilirsiniz.Taksiye 160 UAH grivnadan fazla vermeyin.Taksici büyük ihtimal size 300 UAHtan kapıyı açacaktır.Taksi kullanacaksanız mutlaka pazarlık yapın.Aman dikkat !

  Lviv’e gitmek için en uygun dönem kesinlikle bizim bahar aylarımız ve yaz aylarımız.Kışın gerçekten soğuk oluyor Lviv ve bence Lviv’in en güzel yerleri park ve bahçeleri olduğu için o bölgeleri yaz aylarında görmek daha güzel olacaktır.

 Konaklama fiyatları bize göre gerçekten çok uygun.Hostellerde paylaşımlı odalarda geceliği 15 Tlden başlayan fiyatlarda konaklayabilirsiniz.Oteller geceliği 50 Tlden başlıyor.Eğer 2 veya daha çok arkadaşınızla gidiyorsanız ev kiralamanız sizin için daha uygun olacaktır.Gecelik 40 TLden başlayan fiyatlarla ev kiralayabilirsiniz.

 Lviv Ukrayna'nın en kültürel şehirlerinden birisi.Lviv sokaklarıyla,parklarıyla,kiliseleriyle 
binalarıyla,müzeleriyle ve gece hayatıyla gezip görülmesi gereken bir şehir bana göre.
Şehirin merkezi sayılabilecek yeri Rynok meydanı.Bu meydanı merkez kabul ederek her yere ulaşabilirsiniz.Merak etmeyin Lviv’de tabelalar krilce ve latin lafabesiyle yazılıyor.Eğer kış aylarında Lviv’e gitmiyorsanız her yere yürüyerek gidebilirsiniz.Diğer bir alternatifte tramvay.Tramvay ücreti yaklaşık 3 grivna(ben gittiğimde 1 tl 8 grivna ediyordu).

Lviv'de yapmadan dönmeyin dediğim şeyler şu şekilde:



·        Rynok Meydanı:Şehrin ana meydanı ve Belediye binasına ev sahipliği yapıyor.Belediye Binasının son katına çıkıp şehre kuş bakışı bakabilirsiniz.Giriş ücreti 10 grivna yani 1 liradan biraz daha fazlaydı.Aynı zamanda aynı binanın diğer girişinde bulunan tourist information’dan ücretsiz harita edinebilir ve çalışanlardan yardım alabilirsiniz.
·         
·        Shevchenko Parkı:Eğer yaz aylarında gidiyorsanız mutlaka uğramalısınız.Giriş 20 grivna.Uçsuz bucaksız bir parkla karşılaşacaksınız.
·         
·        Krivka Bar:İçeri girişte parolayı soracaklar sizde ‘’Slava Ukraine’’ demeniz gerekiyor.Konsepti gerçekten güzel yerel insanlar var genelde fiyatlarda uygun.Güzel Ukrayna yemeklerinin tadına burda bakabilirsiniz.
·         
·        Çikolata Müzesi:3 katlı bir binada bulunan çikolata müzesinde el yapımı çikolataları ve nasıl hazırlandığına dair sunumlar bulabilirsiniz.
·         
·        High Castle:Şehire kuş bakışı buradan da bakabilirsiniz.Rynok meydanına 15-20 dakikalık yürüme mesafesinde kalıyor.Giriş ücretsiz buraya.
·         
·        Lychakiv mezarlığı:Burası taksiyle şehrin yaklaşık 10 dakika dışında yer alıyor.Bu mezarlık biraz müzeyi andırıyor ve turistik bir yer.Burada şehrin önde gelenleri,sanatçıları ve siyasetçileri yatıyor.
·         
·        Opera Binası:Lviv’in en popüler bölgesinde yer alıyor bu bina ve halen faal olarak kullanılmakta.Lviv hatırası fotoğraf çektirmek için ideal bir bölge.
·         
Mazo Cafe:Burası ilginç bir cafe deneyimi olacaktır sizin için.İçeride garsonlar müşterileri kırbaçlıyor(isteğe bağlı) istediğiniz şeyler südyenin içinde size geliyor.Yani ortam bayağa bi ilginç.


Eğer Lviv’den diğer şehirlere ulaşmak isterseniz Ukrayna’da çok iyi bir tren ağı var.Hemde ucuz bize göre.Yani Kiev’e gece treniyle 9 saatte gitmiştim ben ve sadece 14 tl ödemiştim.Hatta mutlaka gece yolculuğu yapın turist olduğunuz için size çok ilgi göstereceklerdir.Sizinle İngilizce konuşmak için yanınıza gelip İngilizce konuşmaya çalışacaklar size yiyecek ve içecek ikram edeceklerdir.

Yiyecek içecek fiyatlarına gelirsek Alkol bildiğiniz üzere sudan ucuz gerçekten 1 litre ‘’Nemirnoff’’ votkaları 4 euro civarında biraları ise yaklaşık 1.5 TLye alabilirsiniz süpermarketlerden.Dışarda hamburger menüler 7-8 Tl arasında değişmekte.Gece kulüplerinde bira 3 TL Vodka 5 TL.Eğer kalabalık bir arkadaş grubuyla giderseniz 100 tlye içki açtırabilirsiniz.


Gece hayatı demişken Lviv’de bir çok gece kulübü var.Gerçekten bu kadar ekonomik ve sosyal sorunlara rağmen Ukraynalılar eğlenmeyi seviyorlar.Ben Lviv’de bulunduğum sürece Rafinad gece kulübüne gittim girişte ücreti var ama nezih bir yerdi.Rynok caddesinede çok yakındı.Genelde yerel halkın takıldığı bir gece kulübüydü.

Kısacası Lviv'i gidin görün ve yaşayın derim.:)

Yorumlar

Popüler Yayınlar