Roma Gezi Rehberi

Roma'yı gezmeden önce merak ettiğim çok soru vardı kafamda çoğu yerde bulamamıştım.Şimdi Roma'yı gezdim geldim.Ayrıntılı bir Roma gezi yazısı hazırladım.Buyurunuz. .

İstanbul-Roma uçak yolculuğu yaklaşık 2 saat 20 dakika sürüyor.Havaalanından çıktınız ROMA şehir merkezine gitmek istiyorsunuz.Bir çok ulaşım şekli mevcut.Taksi ile ulaşım yaklaşık 40-50 euro arası tutuyor.Tren ile ulaşım 16 euro.Biz Sırt çantalılarıda düşünmüşler ve otobüs ile ulaşım sadece 4 euro.Havalanından çıkıyorsunuz ve hemen sağa dönüyorsunuz.''TERRAVİSİON'' adlı otobüs firmasının yerini göreceksiniz oradan 4 euro'ya biletinizi alıyorsunuz.Otobüsler 5 numaralı perondan kalkıyor.Havalanından çıkışta sağa doğru bakın herkes oraya gittiğini göreceksiniz.Yaklaşık 40 dakikada Havaalanından merkezdeki tren istasyonu Termini'ye ulaşıyorsunuz.Ayrıca Otobüste Wifi var.Eğer dönüş uçağınız Roma'dan ise Termini'den indiğiniz yerden otobüsler kalkıyor o da 4 euro bileti şoförden alıyorsunuz. .

En başta dediğim gibi klasik Roma gezi notlarını heryerden bulabilirsiniz.Collessium,Vatikan,Via Venezia,İspanyol Merdivenleri,Aşk çeşmesi,Piazza Novara meydanı,Pantheon tapınağı bunlar olmazsa olmazlar.Bu yerler ile ilgili bilgiyi her yerde bulabilirsiniz.

Öncelikle şunu söyliyim Roma'da kesinlike ulaşımı kaybolarak yapın.Roma sokaklarında kaybolun.Bi şekilde tarihi yerlere çıkacaksınızdır.Metro kullanmanıza gerek yok.Sadece Vatikan biraz uzakta onun için metro kullanabilirsiniz.Onun dışında Roma'yı yürüyerek kaybolarak keşfedin.Metro kullanmak isteyenler için günlük bilet 7 euro.Tek yön bilet 1.5 euro.2 günlük 13 3 günlük 18 euro.Hafta içi Metrolar 23:30da kapanıyor hafta sonları gece 2'ye kadar hizmet veriyor.Alın elinize haritanızı Roma'nın altını üstüne getirin.Bu arada önemli bir bilgi haritalarda göreceksiniz.Via=Cadde,Piazza=Meydan anlamına geliyor. .

Roma'ya kadar gelmişken makarna ve pizza yemeden olmaz.Şimdi size makarna için bi yer söyleyeceğim kesinlikle pişman olmayacaksınız.İspanyol merdivenlerine verin sırtınızı sağa dönün ve yürüyün.2. soldan girin insanların küçücük bir dükyan önünde sıraya girdiğini göreceksiniz.Pastificio Dükyanın ismi.4 euro'ya mükemmel makarnalarının tadına bakabilirsiniz.Pizza içinde Via Vicenza caddesinde(Terminin arkasında kalıyor biraz)''Pizzeria Del Secolo''var.Burada sınırsız pizzayı 8 euroya yiyorsunuz.Limit yok ve pizzalarıda gayet güzel.
Ben Roma'dayken Roma-Real Madrid maçı vardı.Dedim hazır Roma'dayken Totti ve Ronaldo'yu dünya gözüyle göreyim.Maça nasıl gidilir,Roma Olimpiyat stadına nasıl gidilir?,Maç bileti nasıl alınır hiç bi yerde bulamadım.Burada açıklayayım belki bundan sonra gideceklere faydası dokunur.İlk önce maç biletini Piazza Colonna'da bulunan Roma Store'dan alıyorsunuz.Stada giderken bileti ve pasaportunuzu götürmeyi unutmayın çünkü pasaportunuz girişte lazım.Roma Olimpiyat stadına gitmek için ilk önce Vatikan'ın bulunduğu ''Ottaviano-S.Pietro''metro hattında iniyorsunuz.Daha sonra 32 numaralı otobüse biniyorsunuz.Yaklaşık 10 dk sonra Roma Olimpiyat stadındasınız. .

Şimdi gelelim sırt çantalılar için Roma'nın püf noktalarına:

-Suya kesinlikle para vermeyin.1 tane su şişeniz olsun onu sakın atmayın.Heryerden suyunuzu doldurabilirsiniz.(Sular 1-1.5 euro arası)
-Yemeğinizi ''Take away''ile elinizde yiyin.Böylelikle %15 daha az ödersiniz.
-Alışverişlerinizi ''CONAD''adlı marketten yapın.Hem ucuz hem kaliteli şeyler var.
-Hostel önerim kesinlikle The Yellow.Mutfağını kullanıp yemeklerinizi yapabilirsiniz.Çevresinde 2 tane market var.Örnek vermek gerekirse 2-3 euro'ya bir öğün yemeğinizi dolu dolu yersiniz. .
-Magnet ve hediyelik eşyalarınızı Termini'den çıkınca karşıya geçin hemen arka sokaklarında magnetler hediyelik eşyalar 1 euro.Diğer yerlerde 2-3 euro vermeyin sakın.
-Peroni birasını mutlaka deneyin.(Conad marketlerde 1-1.15 euro Hintli ve Asyalıların çalıştırdığı marketlerde 2.5 euro zorda kalmadıkça oralardan alışveriş yapmayın )
-Havaalanı sabaha kadar açık,Taksilerin olduğu çıkış kapısında free wifi var.
-İspanyol Merdivenleri ve Piazza Novara meydanı gece canlı oluyor.

GRAZZIE :)

Yorumlar

Popüler Yayınlar