Stockholm Gezi Notları

  İnternette Stockholm ile ilgili yüzlerce onlarca gezi yazısı bulabilirsiniz.Bu yazıların tamamında Stockholm'ü tanıtan gezilecek yerleri o yerlerin tarihi özellikleri hakkında yazılar bulacaksınızdır muhtemelen.Ben bu yazımda daha çok bir gezgin için daha pratik bilgiler veren gezgine yol gösterecek bir yazı hazırladım.Buyrun. .


-İstanbul Sabiha Gökçen’den yaklaşık 4 saatlik uçuşla Stockholm Arlanda Havaalanına ulaşıyorsunuz.

-Girişte dönüş biletinizi,kalacak yerinizi gösteren çıktıları ve bir miktar nakit para yanınızda bulunmasında fayda var.

-Havaalanının çıkışında döviz bürosundan ulaşımınızı sağlayacak kadar Euro bozdurabilirsiniz.

-Turist Information’dan 72 saat geçerli toplu taşıma bileti alabilirsiniz.Fiyatı yaklaşık 240 SEK(25 Euro)

-Havaalanından çıktıktan sonra hemen otobüs peronları göreceksiniz.583 numaralı otobüs direk metro istasyonuna gidiyor.Ordan metroyla şehir merkezine geçebilirsiniz.Zaten bütün sırtçantalılar bu otobüsü kullanıyor.Havaalanından şehire gitmek için diğer bir yolda trenle direk şehir merkezine geçmek ama dikkat 72 saatlik aldığınız bilet o trende geçmiyor.

-Şehir merkezi olarak Gamla Stan geçiyor.İstediğiniz herşeyi Vasagaten ve Drottningaten caddeleri üzerinde bulabilirsiniz.

-Eğer park,bahçe ve yeşillik seviyorsanız Hagaparken’e gidebilirsiniz.Solna tren istasyonundan 515 numaralı otobüsler Hagaparken’e gidiyor(2 durak sonra kapısında inebilirsiniz).

-Skansen’e merkezden kalkan 7 numaralı tramvayla gidebilirsiniz.Giriş ücreti 180 SEK(18 Euro)

-7 numaralı tramvayın son durağıda Djurgarden olarak geçiyor oradan da yürüyüş yapabilirsiniz.

-Sveavagen caddesi üzerinde Lion Bar’da akşam 8’e kadar ‘’Happy Hour’’ kapsamında 2.5 euro’ya güzel İsveç biralarının tadına bakabilirsiniz.

-Stockholm’den başka bi şehire otobüsünüz varsa ana tren istasyonunun hemen arkasında bulunan terminalslingan sokağından otobüsler kalkıyor.

-Musluklardan rahatça suyunuzu içebilirsiniz.

-Metrolar T harfi ile sembolize ediliyor.

-Stockholm’de gece hayatı Södermalm bölgesinde

-Para bozdurmak en büyük problem çünkü İsveç Euro değil kendi para birimini kullanıyor.Bana göre en iyi döviz bürosu Kungsgatan caddesi üzerinde 57 numarada bulunan Exchange Ofisi.Komisyonsuz en iyi kurdan burdan bozdurabilirsiniz.Döviz bürosunun karşısındaki Kebap house’da 4 euroya kocaman et döner yiyebilirsiniz.


-Stockholm Konsersusn binasının önünde yerel pazarlar oluyor.Pazarcıların hepsi Türkiye’den taze meyve bulup atıştırabilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar